1111

luni, 22 aprilie 2013

Un pescar din Marea Britanie a prins un calcan urias

Un peste gigantic a fost prins de un pescar amator in largul coastelor Scotiei, dupa o lupta ce a durat 90 de minute. Acestea cantarea aproximativ 106 kilograme, fiind cel mai mare peste din aceasta specie prins in Marea Britanie.

David Griffiths, cel care a scos uriasul exemplar de calcan de la o adancime de 150 de metri de pe fundul marii, este considerat un adevarat erou, potrivit, Daily Mail.

Pestele, care avea o lungime 2,28 de metri si o latime de 1,82 metri, a fost prins la Oban, in vestul Scotiei.

"Un peste ca acesta te poate trage din barca. Fiecare parte a corpului meu are rani", a spus Griffiths, pescarul amator din Sarn, Powys, care, la baza, este editor de carte.

Recordul sau nu este unul oficial, insa, deoarece pestele nu a fost cantarit pe chei, asa cum ar fi trebuit pentru omologare. Recordul actual, stabilit tot cu un calcan prins in apele britanice, dateaza din anul 1986.

"Mi-a luat 30 de minute pentru ca firul sa ajunga pe fundul marii, iar lupta efectiva a durat o ora. Am stiut ca era un peste mare, dar nu am avut idee despre cat de mare este pana cand nu a ajuns la 30 de metri de suprafata apei", a declarat pescarul norocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...