1111

marți, 23 aprilie 2013

Becali judecat de ziua lui

De ziua numelui, Gigi Becali trebuie să fie prezent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astăzi magistraţii judecă recursul procurorilor din Dosarul schimbului de terenuri pe care Gigi Becali l-a făcut cu Ministerul Apărării.
Prima instanţă l-a găsit nevinovat pe omul de afaceri, însă procurorii au făcut recurs.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, marţea trecută, o nouă amânare în "Dosarul Terenurilor", în care Gigi Becali este acuzat de fapte de corupţie. Finanţatorul stelist susţine că este nevinovat şi aşteaptă această confirmare şi de la instanţă.
"Sunt obosit pentru că am stat de la ora 09:00, apoi la Parlament, apoi iar aici. Este obositor, trebuie să pui lacăt la gură şi nu trebuie să vorbeşti. E greu când vezi că un procuror spune o minciună, iar tu nu ai voie să vorbeşti pentru că te amendează. Dar nu e vorba de amendă, pentru că apoi din duşmănie îţi poate da o condamnare.
Acum, dacă vrei să judeci normal, trebuie să iei motivarea celor trei judecători şi ce spune procurorul în recurs. Văd că nici nu s-a ţinut cont de acele cereri şi se judecă de la capăt. MApN nu avea titlu de proprietate pe acel teren şi cu asta, basta! Deci, dacă nu există titlu, nu există prejudiciu. Cred că mai sunt unul sau două termene. La mine 99 la sută este rezolvat, iar unul la sută nu se poate. Pun toată averea mea pe lege şi dreptate!", a declarat Gigi Becali.
Gigi Becali este acuzat de fapte de corupţie - prejudiciu de 892.758 de dolari - în procesul în care iniţial fusese achitat. Acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, finanţatorul stelist a fost găsit nevinovat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 2012, însă decizia a fost atacată cu recurs la completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...