1111

joi, 18 aprilie 2013

Remedii folositoare pentru cosurile de pe fata

Cand un cos isi face aparitia ne repezim cu toate armele - deseori costisitoare - asupra lui. Dar inainte de-a da banii pe tot felul de creme si lotiuni, ajuta-te de cateva remedii la-ndemna. Le gasesti in camara, in baie, in frigider sau in coltul verde al locuintei. Si ai sa vezi ca sunt extrem de eficiente!
Otet sau suc de lamaie
Aplica ori otet ori zeama de lamaie (sau alterneaza - o zi un remediu, o zi celalalt) direct pe cos, utilizand un betisor cu vata. Ambele curata bine porii si dezinfecteaza.
Pasta de dinti
Acest leac babesc si-a dovedit eficienta, intrucat ingredientele din pasta de dinti, indeosebi mentholul, calmeaza iritatia. Pune un pic de pasta de dinti strict pe leziune, seara, inainte de culcare.
Gel de aloe
Daca detii o aloe ca planta decorativa, afla ca ai la-ndemana o solutie eficienta, conform studiilor, in peste 90% dintre iritatiile pielii. Pentru cosuri, taie o bucatica dintr-o frunza si preseaz-o pana cand curge din ea gelul vindecator.
Iaurt
Aplicand iaurt natural direct pe piele, ca masca, vei ajuta tenul sa-si refaca structura agresata de acnee. Acest remediu e si mai eficient daca inainte de-a apela la el iti faci o baie de aburi cu flori de musetel, pentru deschiderea porilor si eliminarea impuritatilor.
Rosii
Ajuta la uscarea cosurilor si la diminuarea infectiei, dar mare grija: sucul de rosii e destul de iritant, deci nu-l folosi in zonele fara probleme ale tenului, ci aplica-l doar pe leziune, pentru maximum 10-15 minute.
  • SFAT: Nu-ti stoarce cosurile, indeosebi daca sunt in faza de leziune dureroasa, cu puroi! Risti sa imprastii infectia in porii sanatosi, plus ca te poti alege cu cicatrice dificil sau imposibil de indepartat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...