1111

duminică, 14 aprilie 2013

Papanasi cu smântâna si gem

Papanaşi cu smântână şi gem din: branza de vaci, faina, ou, gris, ulei de floarea soarelui, zahar tos, coaja de lamaie, dulceata de visine, zahar pudra, bicarbonat de sodiu si sare.

Ingrediente:Papanasi_cu_smântâna_si_gem

    250 g brânză grasă de vaci
    100 g făină, un ou
    două linguri griş
    o cană ulei de floarea-soarelui
    două linguri zahăr tos
    coajă de lămâie
    un pahar şi jumătate de lămâie
    4 linguri dulceaţă de vişine
    o lingură de zahăr pudră
    un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
    un vârf de cuţit de sare


Mod de preparare:

Amestecaţi, într-un bol destul de mare, brânza de vaci scursă de zer, făina, grişul, coaja de lămâie, zahărul tos, oul şi praful de sare până formaţi un aluat cu consistenţa fermă, dar totuşi moale, întindeţi o foaie groasă şi, cu ajutorul unui pahar cu gura largă, tăiaţi papanaşi.

Faceţi-le papanaşilor o gaură în mijloc, folosindu-vă de deget, apoi prăjiţi-i în baie de ulei încins, timp de 5-6 minute pe fiecare parte. Scoateţi papanaşii pe o foaie de hârtie absorbantă, apoi serviţi-i stropiţi cu smântână, pudraţi cu zahăr praf şi cu câte o linguriţă de dulceaţă deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...