1111

vineri, 8 martie 2013

Sfaturi pentru tratarea tenului gras

Daca ai pielea uleioasa, inseamna ca glandele sebacee pompeaza mai multa substanta decat ar fi nevoie in mod normal pentru a-ti proteja tenul. Astfel se poate ajunge la acnee. Oamenii cu parul inchis la culoare au mai des aceasta problema decat cei blonzi, dar si alti factori au o contributie.

Partea buna este ca un astfel de ten imbatraneste mai lent si mai frumos, aparand mai putine riduri decat in cazul unui ten normal sau uscat.

Asta nu inseamna insa ca nu are nevoie de multa atentie, caci in permanenta trebuie sa-ti tii porii curati, sa indepartezi celulele moarte, avand in permanenta grija sa nu exfoliezi prea mult, caci asta te-ar putea irita si epiderma ar putea incepe sa produca si mai mult ulei.

Dupa ce te speli bine pe fata, creeaza-ti propriul tonifiant. Potrivit Best Health Mag, inmoaie un servetel de bumbac in tinctura de hamamelis , pe care o gasesti la plafar, si aplica pe fata de 2 ori pe zi pentru 2-3 saptamani. Dupa a treia saptamana, foloseste metoda doar o data pe zi. Aceasta planta contine tanine, care au un efect astringent si strang porii pe masura ce se usuca.

Coada soricelului, menta si salvia sunt si ele bune. Tot ce trebuie sa faci fiind sa pui o lingura din acestea intr-o cana, dupa care sa acoperi cu apa calda si sa lasi pentru 30 de minute. Apoi filtreaza lichidul si cand este rece te speli cu el pe fata. Daca il tii in frigider, il poti pastra mai multe zile si folosi repetat.

- si isopul, o planta inrudita cu menta, este un tonifiant excelent, procedeul fiind acelasi.

- o combinatie de lavanda si ulei esential neroli (derivat din florile de portocal) este foarte buna. Pune apa florala de levantica intr-un recipient si o picatura de ulei, dupa care poti sa pulverizezi pe fata din cand in cand.

Masaj

- si cerealele sunt bune pentru a absorbi uleiul in exces de pe fata si pentru a-ti curata pielea. Macina 2 linguri de ovaz, umezeste-le putin cu hamamelis, astfel incat sa creezi o pasta si, folosindu-ti degetele, maseaza usor pielea, dupa care clateste cu apa calduta.

- de cateva ori pe saptamana, maseaza-ti fata cu smantana. Aceasta contine acizi care strang porii.

Masti

- si masca cu argila ajuta la eliminarea impuritatilor, fiind usor de gasit in orice farmacie. Poti sa pui in ea si 2 picaturi de lamaie pentru a-i da un miros mai frumos.

- albusul de ou poate fi folosit de cateva ori pe saptamana pentru a te scapa de uleiul in exces. Pune o lingurita de miere si amesteca bine, pentru a se forma o pasta omogena, dupa care aplica si lasa sa actioneze cateva minute.

- unele femei din Indonezia folosesc masca de mango pentru a-si usca fata, asa ca de ce nu ai incerca si tu? Zdrobeste fructul, adauga putina apa si amesteca pana se face o pasta moale. Adauga o lingurita de suc de lamaie si apoi o lingurita de salvie, levantica si menta. Aplica amestecul si lasa 5 minute, dupa care clateste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...