1111

luni, 4 martie 2013

Coloana vertebrala curbata la 90 de grade

Ii place sa danseze, sa faca sport si, aparent, este un copil perfect sanatos. Dar aceasta fata era pe punctul de a-si pierde viata din cauza bolii de care suferea. Colona ei incepuse sa se onduleze precum un sarpe, noteaza Daily Mail, citat de gandul.info.

Coloana vertebrala a lui Emily Crosby, o britanica in varsta de 13 ani, era curbata la 90 de grade si rasucita la 50 de grade. Medicii au fost socati atunci cand au analizat radiografiile copilei. Imaginile i-au facut sa exclame ca acesta este cel mai grav caz cu care s-au confruntat.

Parintii nu au observat ca ar fi ceva in neregula cu fiica lor. „Emily era un copil in forma, foarte activ. Niciodata nu s-a plans ca ar simtit vreo durere. Profesoara de dans a observat ca era ceva in neregula cu ea si ne-a atras atentia in acest sens”, a povestit pentru Daily Mail, Jackie Crosby, mama fetei.

Ajunsa la spital, medicii au decis sa ii faca o radiografie. „Cand dat rezultatele, initial am crezut ca ni se arata imagini cu cel mai grav caz de scolioza. Dar in realitate, era o radiografie cu coloana vertebrala a fiicei mele. Am plans foarte mult”, a mai spus femeia, in varsta de 45 de ani.

Controalele amanuntite au aratat ca viata copilei atarna de un fir de ata, deoarece avea plamanii aproape zdrobiti. Fata risca oricand ca una dintre coaste sa ii perforeze plamanii, fapt ce ar fi putut duce la deces.

Chiar daca nu s-au mai confruntat cu un asemenea caz, medicii au decis sa o opereze. Fetita a fost supusa in luna iunie unei operatii de indreptare a coloanei, care a durat 11 ore. In acest interval de timp, medicii i-au pus mai multe implanturi de titan pentru a-i indrepta coloana.

Interventia chirurgicala a fost una extrem de riscanta, scrie Daily Mail, copila riscand sa ramana paralizata. “La un moment dat, in timpul operatiei, chirurgii au fost nevoiti sa se opreasca dupa ce un monitor arata ca fata mea a fi paralizat. Din fericire, a fost doar o alarma falsa”, a spus Jackie Crosby mama fetei pentru cotidianul britanic.

Emily Crosby s-a recuperat destul de repede dupa operatia la care a fost supusa. La scurt timp de la intervetia chirurgicala de reconstructie a coloanei vertebrale, copila si-a reluat lectiile de dans. „Suntem foarte mandri de ea. Chiar daca operatia la care a fost supusa a fost una extrem de riscanta, Emily a fost atat de determinata sa le demonstreze si celorlalti copii care sufera de aceasi boala ca si ea ca pot duce o viata normala”, a mai spus mama copilei.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...