1111

marți, 19 martie 2013

Kiwano castravete african cu tepi

Kiwano este considerat ca făcând parte din familia dovleacului, împreună cu castravetele şi pepenele galben. Originar din Africa, acesta mai e numit şi castravete african.
Castravetele african
În unele ţări, kiwano este cultivat ca legumă. Datorită aromei sale şi originii tropicale, este însă cel mai adesea considerat un fruct. Kiwano este lung şi acoperit cu ţepi. Coaja este verde sau portocalie cu pete deschise. Înăuntru veţi găsi pulpa fructului, răcoritoare, verde şi galbenă, cu o mulţime de seminţe care sunt de asemenea comestibile. Cel mai adesea, fructul este consumat crud, având un gust asemănător cu kiwi, pepenele galben şi castravetele şi un miros de banane. Kiwano poate fi folosit în salate, deserturi, la mâncărurile cu peşte şi fructe de mare. Are un gust extraordinar şi este hipocaloric. Fructul se poate păstra la temperatura camerei până la jumătate de an. Se poate folosi şi ca obiect de decor. Poate fi îngheţat, uscat, însă nu trebuie ţinut în frigider. Coaja se poate folosi ca ornament pe platouri.

Cum se mănâncă Kiwano:
E foarte simplu. Nu are complexitatea unei rodii sau secretele unui avocado. Se poate consuma crud, fiind asemănător la gust cu pepenele galben, kiwi și castravete. Merge de minune în salate, deserturi sau chiar la mâncăruri cu pește. Semințele sunt comestibile.
Fetele îl pot consuma cu ușurință, kiwano este 90% apă, hipocaloric. Nu m-aș mira să văd în curând o dietă Kiwano. Mai amintim faptul că o mare cantitate de vitamina C se găsește în fruct.
Ați mâncat Kiwano, cu ce gust se aseamănă cel mai mult?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...