Dafinul este un condiment care dă savoare mâncărurilor, însă
beneficiile lui nu se opresc aici. Dafinul se foloseşte cu succes şi în
medicina populară. Folosiţi-l cu încredere în cazuri de bronşită şi
infecţii ale sinusurilor!.
Are capacitatea de a reduce spasmele musculare, stimulează
intelectul, reduce anxietatea şi starea de extenuare nervoasă. Folosirea
sa în alimentaţie este strâns legată de proprietăţile dafinului de a
creşte puterea de digestie şi de a elimina efectul intoxicaţiilor.
Frunzele acestui arbust au calităţi diuretice, fiind în acelaşi timp şi un stimulent al apetitului. Durerile de gât trec mai repede dacă se face gargară cu apă clocotită în care s-au pus câteva frunze de dafin.
Frunzele acestui arbust au calităţi diuretice, fiind în acelaşi timp şi un stimulent al apetitului. Durerile de gât trec mai repede dacă se face gargară cu apă clocotită în care s-au pus câteva frunze de dafin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu