1111

joi, 28 februarie 2013

Marul lupului Planta-antibiotic beneficii

Marul lupului se poate folosi extern pentru diferite afectiuni sub forma de tinctura, crema, cataplasme sau bai de sezut. Tinctura se prepara umpland un borcan cu frunze bine pisate sau macinate, peste care se toarna alcool de 70 de grade. Cele doua ingrediente se amesteca bine, in asa fel incat sa fie patrunsa cu alcool toata planta, borcanul se infileteaza si se lasa la macerat doua saptamani.

In scopuri farmaceutice se foloseste numai partea aeriana a plantei, recoltata in timpul infloririi. Planta contine acid aristolochic, ulei volatil si flavonoide. Marul lupului se foloseste numai extern, cu eficienta foarte buna in tratarea multor afectiuni. Nu se utilizeaza intern deoarece poate deveni toxica. Preparatele din planta au o puternica actiune antibiotica.

Tinctura astfel preparata poate fi folosita timp de doi ani de cand a fost culeasa planta, sub forma de comprese pe locurile afectate. Astfel, se vindeca rani grave, purulente, care au rezistat altor tratamente.

Crema se prepara din sase linguri de tinctura, lasate la evaporat pe o farfurioara pana ce raman cam doua linguri de pasta groasa si usor lipicioasa. Se amesteca bine, pana la omogenizare completa, cu un sfert de pachet de unt. Se pastreaza la frigider.

Unguentul din tinctura de marul-lupului se foloseste cu rezultate de exceptie impotriva abceselor, furunculelor si eczemelor infectioase. De asemenea, cu acest unguent se fac aplicatii locale de doua-trei ori pe zi in caz de hemoroizi.

Pentru cataplasme se amesteca pulbere de marul lupului cu pulbere de tataneasa, in parti egale. Peste cele doua pulberi se toarna apa calda si se amesteca pana se obtine o pasta care se aplica pe locul bolnav printr-o bucata de tifon.

Cataplasma se aplica impotriva diferitelor dureri, reumatice sau provocate prin loviri, timp de 30 de minute, dupa care se indeparteaza si se lasa pielea sa se zvante pentru macar o jumatate de ora.

Pe abcese, furuncule, eczeme infectioase rezistente la alte forme de tratament se pune cataplasma cu marul-lupului timp de trei - patru ore pe zi, dupa care se lasa pielea sa se zvante in aer liber, timp de o ora. Se repeta procedura zilnic pana la vindecarea completa. Vindecarea se va produce mai repede si cicatricele, cu timpul, vor disparea.

Pentru baia de sezut se pune la macerat, de dimineata, o mana de planta in doi litri de apa. Seara, se filtreaza si planta ramasa se opareste cu alti doi litri de apa. Dupa racire, iar se filtreaza si se amesteca cele doua extracte intr-un lighean in care se sta cu sezut timp de 20 de minute. La nevoie se mai adauga apa fierbinte. Baile de sezut sunt de leac pentru hemoroizi si inflamatii anale si impotriva infectiilor genito-urinare recidivante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...