1111

joi, 9 mai 2013

Fluorura protejeaza dintii de carii

Fluorura este o substanta care a fost studiata indelung de specialistii in medicina pentru efectul ei benefic asupra dintilor. Ei au gasit acum o noua explicatie pentru proprietatile ei miraculoase.

Timp de aproape 50 de ani, specialistii au dezbatut aceasta problema, parerile fiind impartite in legatura cu efectul fluorurii asupra dintilor, scrie inquisitr.com. Fluorura este adaugata in produsele de igiena dentara si chiar in apa de baut pentru a-i proteja pe oameni de carii.

Karin Jacobs, coordonatoarea unui studiu recent, a dorit sa afle care este mecanismul prin care fluorura apara dintii de carii. Specialistii au facut studiul folosind dinti artificiali, facuti dintr-un material numit hidroxiapatita. Aceasta a permis obtinerea unor rezultate mai precise.

Pana acum, expertii in domeniu credeau ca fluorura intareste smaltul dintilor, insa ea face mai mult de atat pentru sanatatea danturii noastre.

Acum, ei au studiat felul in care substanta apara dintii de bacteriile care se ataseaza de ei. De fapt, fluorura pote functiona in doua moduri. Ea nu patrunde in smalt atat de adanc pe cat se credea pana acum.

In plus, fluorura previne acumularea bacteriilor pe suprafata dintilor, aceasta fiind descoperirea surprinzatoare facuta de cercetatori.

Unele tari includ fluorura in apa potabila, insa este bine de stiut ca ea patrunde in apa si in mod natural, in cantitati mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...