Papanaşi cu smântână şi gem din: branza de vaci, faina, ou, gris, ulei de floarea soarelui, zahar tos, coaja de lamaie, dulceata de visine, zahar pudra, bicarbonat de sodiu si sare.
Ingrediente:Papanasi_cu_smântâna_si_gem
250 g brânză grasă de vaci
100 g făină, un ou
două linguri griş
o cană ulei de floarea-soarelui
două linguri zahăr tos
coajă de lămâie
un pahar şi jumătate de lămâie
4 linguri dulceaţă de vişine
o lingură de zahăr pudră
un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
un vârf de cuţit de sare
Mod de preparare:
Amestecaţi, într-un bol destul de mare, brânza de vaci scursă de zer, făina, grişul, coaja de lămâie, zahărul tos, oul şi praful de sare până formaţi un aluat cu consistenţa fermă, dar totuşi moale, întindeţi o foaie groasă şi, cu ajutorul unui pahar cu gura largă, tăiaţi papanaşi.
Faceţi-le papanaşilor o gaură în mijloc, folosindu-vă de deget, apoi prăjiţi-i în baie de ulei încins, timp de 5-6 minute pe fiecare parte. Scoateţi papanaşii pe o foaie de hârtie absorbantă, apoi serviţi-i stropiţi cu smântână, pudraţi cu zahăr praf şi cu câte o linguriţă de dulceaţă deasupra.
Ingrediente:Papanasi_cu_smântâna_si_gem
250 g brânză grasă de vaci
100 g făină, un ou
două linguri griş
o cană ulei de floarea-soarelui
două linguri zahăr tos
coajă de lămâie
un pahar şi jumătate de lămâie
4 linguri dulceaţă de vişine
o lingură de zahăr pudră
un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
un vârf de cuţit de sare
Mod de preparare:
Amestecaţi, într-un bol destul de mare, brânza de vaci scursă de zer, făina, grişul, coaja de lămâie, zahărul tos, oul şi praful de sare până formaţi un aluat cu consistenţa fermă, dar totuşi moale, întindeţi o foaie groasă şi, cu ajutorul unui pahar cu gura largă, tăiaţi papanaşi.
Faceţi-le papanaşilor o gaură în mijloc, folosindu-vă de deget, apoi prăjiţi-i în baie de ulei încins, timp de 5-6 minute pe fiecare parte. Scoateţi papanaşii pe o foaie de hârtie absorbantă, apoi serviţi-i stropiţi cu smântână, pudraţi cu zahăr praf şi cu câte o linguriţă de dulceaţă deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu