1111

joi, 28 februarie 2013

Există mai multe metode pentru a ne îmbunătăți concentrarea, cum ar fi meditația sau yoga. Dar nu uita că ceea ce mâncăm afectează, de asemenea și funcția creierului nostru. Efectuarea alegerilor corecte în alimentație poate ajuta, de fapt, la îmbunătățirea concentrării și creșterea gradului de vigilență. Iată câteva alimente care ne ajută la ridicarea nivelurilor de concentrare:
1. Cafeaua
Cofeina conținută în cafea este recunoscută în creșterea vigilenței și concentrării. Milioane de oameni din întreaga lume se bucură de o ceașcă de cafea în fiecare dimineață, pentru că ei cred că îi trezește și îi ajută să rămână focusați la locul de muncă. Cu toate acestea, prea multă cafea poate crește riscul de boli de inimă, astfel limitează-ți consumul de cafea la trei cești pe zi sau mai puțin.
2. Peștele
Tonul, somonul, heringul sau macroul sunt surse excelente de acizi grași omega-3, care ajută în mod direct activitatea creierului și promovează funcționarea corectă a acestuia. Consumul de alimente bogate în omega-3, a fost asociat cu un risc mai mic de demență și de accidente vasculare cerebrale. Se recomandă consumul a două porții de pește în fiecare săptămână pentru a menține creierul sănătos și activ.
3. Uleiul de măsline
Uleiul de măsline este, de asemenea, bogat în acizi grași omega-3, care ajută la îmbunătățirea concentrării și sprijinirea sistemului cerebral în mai multe moduri.
4. Fulgii de ovăz
Fulgii de ovăz reprezintă o mare sursă de carbohidrați sănătoși. Aceasta ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, care va menține o concentrare ridicată, în timp ce energia rapidă te va ajuta să obții o minte mai limpede.
5. Spanacul
Spanacul este bogat în antioxidanți și minerale și este una dintre cele mai bogate plante în fier, care ajută la îmbunătățirea  concentrării și reducerea riscului de deteriorare legat de vârstă și boala Alzheimer. Cercetătorii au descoperit că hrănirea animalelor de laborator cu o dietă bogată în spanac a crescut în mod semnificativ capacitatea lor de învățare și abilitățile motorii.
Continue reading

Cercetatori de prestigiu au stabilit ca nicaieri in lume catina nu contine atat de multe principii active, vitamine, minerale, microelemente, flavonoizi si aminoacizi ca la noi. Astfel, catina contine vitamina C in cantitate apreciabila, tot grupul vitaminelor B, vitaminele K, F si P, microelemente, acizi grasi esentiali si fitostenoli. In plus, in compozitia catinei se mai gasesc zaharuri, acizi organici, pectine, flavonoide, celuloza, proteine, ulei, betacaroten, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier, de fapt nutrientii de care organismul are nevoie ca sa fie sanatos si sa functioneze normal.

Daca in toamna ai pus catina la macerat in miere de albine si inca mai ai prin camara vreo doua - trei borcane ratacite, e timpul sa o consumi chiar daca bobitele acrisoare iti fac gura punga de fiecare data cand o gusti.

Datorita concentratiei foarte mari de vitamina C, catina te fereste de raceli si, cum in aceasta perioada de trecere de la iarna la primavara pericolul este mare, nu ezita, gandeste-te la efectele benefice ale bobitelor care inoata in mierea topita.

Cunoscuta si sub denumirea de ginseng romanesc, catina este un tonic excelent, marind rezistenta atat la efort intelectual, cat si cel fizic. Se recomanda impotriva asteniei de primavara, dar si elevilor si studentilor, mai ales in perioadele de varf, teze si examene.

Excelenta in caz de arsuri, dar si anemie sau alcoolism

Atat catina, folosita ca atare sau uscata, cat si preparatele din catina au darul de a regla tranzitul intestinal. Daca suferi de constipatie, siropul de catina ti-ar putea fi de leac.

Specialistii spun ca uleiul de catina, bogat in acizi grasi esentiali, licopen, tocoferoli si fitosteroli, este de un real folos in tratarea arsurilor, termice si chimice, chiar extrem de grave. Uleiul de catina este, de asemenea, folosit cu bune rezultate si in tratamentul ulcerului gastric si duodenal, a diareei, urticariei si starilor alergice, a reumatismului, alcoolismului, anemiei, asteniei si stresului.
Continue reading

Din multitudinea tramentelor naturiste poti alege varianta cea mai simpla si comoda, acea a vindecarii bolilor de care suferi, cu ierburi de leac, in timp ce dormi, mai ales daca ziua esti foarte ocupat si nu ai timp sa-ti prepari leacurile. Pentru asta iti trebuie plante medicinale bine uscate si maruntite care, in timp ce dormi, iti pot rezolva multe probleme de sanatate. Tot ce ai de facut este sa alegi plantele potrivite nevoilor tale si sa le pui intr-un saculet sau o fata de perna mica, facuta din tifon sau o panza mai rara. Nu e nevoie sa dormi cu capul pe saculetul cu plante. Acesta poate sta foarte bine alaturi de perna pe care dormi.

Daca suferi de insomnie, inainte de orice tratament, fa-ti ordine in viata! Fixeaza-ti ore de culcat si de trezit, pe care sa le respecti, bea numai doua cafele pe zi, a doua pana in ora 4 dupa amiaza si renunta la bauturile energizante si la racoritoarele dulci de la magazin.

Umple un saculet cu un amestec de plante discret aromate precum lavanda, menta, teiul sau sunatoarea. Inainte de culcare, prepara-ti o infuzie din sunatoare pe care s-o indulcesti cu un varf de lingurita de zahar si tot atata miere. Bea ceaiul cald, in timp de 10, 15 minute.

Daca te doare capul, lucru care, in cazul femeilor, se intampla foarte des, umple un saculet cu cimbru, levantica si rozmarin. Local, inainte de a te culca, poti aplica pe frunte un cartof taiat rondele sau poti bea o cana de ceai din cimbru.

Durerile de burta, create de problemele femeiesti lunare, se pot trata cu un saculet de panza umplut cu cimbru, incalzit pe soba sau la aragaz, pe capacul pus invers pe un vas cu apa care fierbe. Pusa pe burta, inainte de a te aseza in pat, aceasta pernuta medicinala te poate scuti de un tratament medicamentos puternic si costisitor.

In zilele noastre, foarte multe persoane sunt agresate de stres, agitatie, nervozitate, dar tratamentul medicamentos da dependenta iar reactiile adverse sunt dintre cele mai neprevazute.

Pentru calmare foloseste separat sau in combinatie plantele puse la indemana din belsug de mama-natura: paducel, hamei, valeriana, sunatoare, flori de tei, lavanda.

Daca simti ca ai probleme minore cu memoria, foloseste in timpul somnului o perna medicinala umpluta cu un amestec de rozmarin, menta, busuioc, cimbru, coji uscate de lamai si portocale, roinita. Cea din urma, numita si iarba scolarilor, stimuleaza capacitatea mentala, concentrarea si memoria, asa ca, atunci cand ai ceva timp liber, prepara-ti o cana de ceai de cretisoara. De asemenea, pentru o memorie buna si sanatoasa se recomanda si mierea din floarea soarelui, singurul aliment care contine lecitina in stare pura.
Continue reading

Fara indoiala ca mestecatul gumei cu nicotina este mai putin daunator decat fumatul, insa si tratamentele pentru dependenta de fumat au efecte adverse.

Conform American Lung Association, cei care renunta la fumat nu ar trebui sa mestece mai mult de 24 de gume cu nicotina pe zi si nu ar trebui folosite mai mult de 3 luni, scrie doctorulzilei.ro.

Utilizarea pe termen lung a gumei cu nicotina poate cauza urmatoarele probleme de sanatate:

- caderea parului

- iritatii ale pielii

- cresterea tensiunii arteriale

- rezistenta la insulina

-  afectiuni gastrointestinale

Plasturele si guma de mestecat cu nicotina sau medicamentele numite „de substitutie nicotinica” sunt facute sa trateze componenta de boala a dependentei, reducand simptomele sevrajului precum iritabilitatea, tulburarile de somn, constipatia etc. Dar pentru a-si face efectul trebuie administrate concomitent cu intreruperea fumatului. Altfel, efectul este de supradozaj cu nicotina si pot interveni reactii adverse.

Dependenta de fumat poate fi biologica sau psihologica, incepe cand simti nevoia sa fumezi fiind dificil sa te abtii si se dezvolta in timp. Cu cat varsta de la care incepi sa fumezi este mai mica, cu atat dependenta se va instala mai repede pentru ca sistemul nervos nu este maturizat complet.

Nevoia biologica de a fuma este declansata de scaderea nivelului de nicotina in sange si este resimtita ca sevraj. Cele mai tipice senzatii de sevraj sunt: iritabilitatea, nervozitatea, nerabdarea, acestea disparand imediat ce aprinzi tigara.

Primele semne ale dependentei:

- nevoia puternica de a fuma

- te simti inconfortabil cand trec mai multe ore de la ultima tigareta

- te ingrijorezi ca poti ramane fara tigari

- iti este greu sa te relaxezi si sa te linistesti fara sa fumezi

- iti este greu sa te simti bine fara sa fumezi

Nevoia psihologica de a fuma este mult mai frecventa, se instaleaza mai repede decat cea biologica si este declansata de faptul ca diferite activitati le faci in mod repetat impreuna cu fumatul:

- Bei cafeaua sau un pahar cu vin si fumezi

- In timp ce esti cu prietenii

- In timp ce te afli in fata televizorului sau a calculatorului

- Dupa ce termini de mancat

- In timpul pauzelor
Continue reading

Marul lupului se poate folosi extern pentru diferite afectiuni sub forma de tinctura, crema, cataplasme sau bai de sezut. Tinctura se prepara umpland un borcan cu frunze bine pisate sau macinate, peste care se toarna alcool de 70 de grade. Cele doua ingrediente se amesteca bine, in asa fel incat sa fie patrunsa cu alcool toata planta, borcanul se infileteaza si se lasa la macerat doua saptamani.

In scopuri farmaceutice se foloseste numai partea aeriana a plantei, recoltata in timpul infloririi. Planta contine acid aristolochic, ulei volatil si flavonoide. Marul lupului se foloseste numai extern, cu eficienta foarte buna in tratarea multor afectiuni. Nu se utilizeaza intern deoarece poate deveni toxica. Preparatele din planta au o puternica actiune antibiotica.

Tinctura astfel preparata poate fi folosita timp de doi ani de cand a fost culeasa planta, sub forma de comprese pe locurile afectate. Astfel, se vindeca rani grave, purulente, care au rezistat altor tratamente.

Crema se prepara din sase linguri de tinctura, lasate la evaporat pe o farfurioara pana ce raman cam doua linguri de pasta groasa si usor lipicioasa. Se amesteca bine, pana la omogenizare completa, cu un sfert de pachet de unt. Se pastreaza la frigider.

Unguentul din tinctura de marul-lupului se foloseste cu rezultate de exceptie impotriva abceselor, furunculelor si eczemelor infectioase. De asemenea, cu acest unguent se fac aplicatii locale de doua-trei ori pe zi in caz de hemoroizi.

Pentru cataplasme se amesteca pulbere de marul lupului cu pulbere de tataneasa, in parti egale. Peste cele doua pulberi se toarna apa calda si se amesteca pana se obtine o pasta care se aplica pe locul bolnav printr-o bucata de tifon.

Cataplasma se aplica impotriva diferitelor dureri, reumatice sau provocate prin loviri, timp de 30 de minute, dupa care se indeparteaza si se lasa pielea sa se zvante pentru macar o jumatate de ora.

Pe abcese, furuncule, eczeme infectioase rezistente la alte forme de tratament se pune cataplasma cu marul-lupului timp de trei - patru ore pe zi, dupa care se lasa pielea sa se zvante in aer liber, timp de o ora. Se repeta procedura zilnic pana la vindecarea completa. Vindecarea se va produce mai repede si cicatricele, cu timpul, vor disparea.

Pentru baia de sezut se pune la macerat, de dimineata, o mana de planta in doi litri de apa. Seara, se filtreaza si planta ramasa se opareste cu alti doi litri de apa. Dupa racire, iar se filtreaza si se amesteca cele doua extracte intr-un lighean in care se sta cu sezut timp de 20 de minute. La nevoie se mai adauga apa fierbinte. Baile de sezut sunt de leac pentru hemoroizi si inflamatii anale si impotriva infectiilor genito-urinare recidivante.
Continue reading

miercuri, 27 februarie 2013

Soarele este situat in mijlocul universului ca un fel de bomba cu lava si cu o energie magnetica mare, daca ne uitam la soare in 5 secunde nu mai vedem nimic ramanem orbi dar cei de la nasa folosesc tehnologia necesara pentru filmarea lui si eruptiile solare sunt vazute de acasa.
Specialiştii NASA studiază Soarele pentru noi, iar acum au făcut public un video care prezintă erupţia splendidă de vara trecută.
Erupţiile solare pot fi foarte diferite. Unele vin doar cu un flux de particule încărcate electric, altele cu ejecţii majore de materiale solare iar altele cu structuri mobile complexe asociate cu schimbări ale liniilor câmpului magnetic la nivelul coroanei solare.
Continue reading

Pasionat de tehnologie si de modul in care aceasta evolueaza de la an la an. Evolutia mousului mi se pare banala dar un leptop care se ruleaza e prea de tot.
EvoMouse-ul este un mouse digital care foloseste senzori pentru a urmari miscarile degetului utilizatorului.
Device-ul se poate conecta la aproape orice PC sau laptop prin Bluetooth sau USB si ar urma sa fie lansat in SUA la jumatate anului.


Tastatura care nu exista. Cubul magic de la Celluon se vrea a fi o tastatura virtuala care poate fi conectat la un smartphone sau la o tabeleta si poatr fi folosit pe post de tastaura.
Cubul magic se gaseste de vanzare in prezent pe site-ul companiei producatoare la pretul de 130 de dolari a fost prezentat in ianuarie. Acest cub emite niste raze pe biroul tau si tastatura pe care vei scrie nu exista, ca in poza de aici.

cum vor arata computerele viitorului Ce tehnologii noi trebuie sa apara
cum vor arata computerele viitorului 1 Ce tehnologii noi trebuie sa apara

Asta mi se pare tare de tot, laptopul care se ruleaza. Va puteti rula laptopul ca pe o hartie si ca-l puteti baga intr-un suport pentru harti? Rolltop va fi un astfel de laptop realizat dintr-un material flexibil cre ii va permite indoirea dar cu circuitele din el ce vor pati sau si ele sunt din plastic.

Continue reading

Inotul este recomandat celor care vor sa slabeasca iti ofera un excelent antrenament cardiovascular, are un mare avantaj: muşchii şi articulaţiile lucrează fără a fi nevoite să suporte vreo greutate. Astfel, masa musculară se dezvoltă fără ca articulaţiile să aibă de suferit, iar ligamentele se întăresc şi-şi dezvoltă flexibilitatea.
Presiunea exercitată de apă asupra corpului determină plămânii şi inima să depună mai mult efort pentru a funcţiona normal. Astfel, se îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, se reglează tensiunea arterială şi se reduce riscul bolilor cardiovasculare.
Acest sport tonifică muşchii fesieri şi pectorali, coapsele şi gambele, şi are un rol important în dezvoltarea armonioasă a abdomenului. Mai mult, “topeşte” şi celulita. Inotul nu înseamnă doar relaxare şi distracţie. Acest sport aduce multe beneficii sănătăţii noastre. Iată cateva dintre ele. Topeşte grăsimile si intareste muschii.
Inotul, cel mai recomandat sport pentru sanatatea muschilor si a inimii.
Cand ne ducem la strand, piscina sau la mare putem sa exersam inotul si sa ne dezamortim toti muschii, bine dupa un efort in apa este bine sa facem pauza deoarece facem febra musculara.
Daca nu stiti sa inotati si va duceti ca bolovanul la fund nici o problema puteti invata foarte usor. Cu un colac si o miscare constanta din maini si picioare, inotul poate deveni usor.
Continue reading

In Ucraina se intampla lucruri ciudate ce o fi avut copacul ala de a cazut din senin?
O femeie care abia s-a trezit de dimineata observa ca gunoil nu este dus, se incalta coboara scarile iese din bloc si se indreapa catre pubela de gunoi.
Fix in spatele ei un copac se rupe din radacini si aterizeaza la cativa centimetri de ea.
Prin miracol nu o nimereste si scapa cu viata dar daca o lovea direct in crestetu capului si ramanea intinsa acolo pe jos.
Trebuie sa fii norocos sa scapi din asa ceva, femeia se intoarce injura putin copacul si se aseaza la par ca nu cumva sa se strice coafura.
Continue reading

Nokia Lumia 720, varianta mai bine dotată a modelului Lumia 520, vine echipat cu ecran IPS de 4.3 inch cu tehnologie Clear Black şi cameră foto de 6.7 MP.
Configuraţia hardware este similară modelului Lumia 520: CPU dual-core la 1 GHz şi GPU Adreno 305, aceeaşi cantitate de 512 MB memorie RAM şi 8 GB spaţiu de stocare intern, extensibil prin ataşarea unui card microSD. Ecranul IPS cu tehnologie Clear Black, vizibil în spatele unui scut Gorilla Glass 2 cu margini rotunjite, este mai mare şi promite imagini la o calitate ceva mai bună, dar păstrează neschimbată rezoluţia de 480×800 pixeli.
Lista dotărilor continuă cu un modul Wi-Fi N dual-band, modul Bluetooth 3.0, conectivitate 3G HSDPA (21.1 Mbps) şi un receptor GPS cu suport GLONASS. În carcasa cu greutate de 128 grame, realizată din plastic texturat de bună calitate, se ascunde un acumulator Li-Ion de 2000 mAh, nedetaşabil.
În afară de camera foto cu senzor de 1/3.6 inch şi optică de bună calitate, Lumia 720 oferă în plus şi o cameră frontală de 1.3 MP, utilă pentru apeluri video. Ambele camere suportă filmare la rezoluţie HD 720p.
Cartela microSIM, cât şi cardul de memorie microSD, sunt inserate în compartimente accesibile din exteriorul carcasei.
Continue reading

Pe masura ce anii trec noi imbatranim si aspectul nostru se schimba. Putem sa stopam actiunea agresiva a factorilor nocivi din jur. Cu ajutorul ierburilor care sunt foarte bune in eliminarea toxinelor, care ne protejeaza organele si le mentin sanatoase.
Iata cele mai eficiente plante pentru eliminarea toxinelor din corp.
Afinul
Este un antioxidant puternic, eficient intr-o gama larga de afectiuni, de la diabetul de tip II pana la problemele inimii, dar se remarca si prin protectia pe care o ofera ochilor. Extractul de afin previne cea mai frecventa forma de imbatranire a ochilor: degenerarea maculara. Pastreaza capacitatile vizuale si ajuta ochii sa se adapteze la intuneric.
Ginsengul
Nu contine cafeina, insa creste energia, capacitatea de concentrare si viteza de reactie. Inlocuieste cu succes calitatile cafelei de dimineata, alungand oboseala. Stresul zilnic afecteaz buna functionare a glandelor responsabile de secretia de adrenalina, accelerand procesul natural de imbatranire sanatoasa. Substantele pe care le contine ginsengul sunt un bun tonic cerebral, te ajuta sa faci fata situatiilor stresante, iti fortifica organismul.
Armurariul
O planta recunoscuta ca un excelent hepatoprotector, armurariul era pe vremuri antidotul folosit in caz de muscaturi ale serpilor veninosi. Ficatul este organul protejat de armurariu. Contine silimarina, care apara si regenereaza celulele hepatice, fiind indicat chiar si in hepatite ori ciroze. Toxinele si alcoolul, doi dintre cei mai nocivi factori pentru organism, vor avea un efect mult diminuat.
Turmericul
Condiment specific bucatariei indiene, turmericul era folosit in vechime pentru tratarea obezitatii, dar si ca leac pentru sistemul digestiv. Astazi, este recomandat in artrite, imbunatateste circulatia, previne afectiunile cardiovasculare si atacul cerebral. Contine un ingredient activ mai putin cunoscut – curcumina – caruia i se datoreaza protectia impotriva multor probleme de sanatate legate de inaintarea in varsta, inclusiv Alzheimer.
Continue reading

Se vorbeste foarte mult, in aceasta perioada, despre calitatile terapeutice ale vinului rosu, despre adevaratele minuni pe care le poate face aceasta licoare pentru sanatate atunci cand este folosita cu masura, ca medicament.

De fapt, nimic nou. Stiinta moderna, cercetarile de ultima ora nu vin decat sa confirme ceea ce medicina populara a constatat cu multa vreme in urma.

La tara, mamele dadeau intotdeauna cate un paharut de vin copiilor slabi, anemici, fara pofta de mancare. Tot la tara, in caz de raceala, pe timpul cat inca nu existau medicamente, oamenii se tratau cu vin rosu, fiert.

Vinul rosu, bogat in zaharuri, acizi organici, glicerol, compusi fenolici, aminoacizi, vitamine - A, B1, B2, PP si saruri minerale, asigura un deosebit aport nutritiv si mineralizant pentru organismul uman. De aceea, vinul a fost recomandat, chiar si de medici, pentru proprietatile sale antianemice, fortifiante, revigorante si energizante.

Cercetarile care au avut ca tema de studiu beneficiile vinului rosu pentru sanatatea omului au aratat ca acesta este o sursa deosebit de bogata de antioxidanti, flavonoide si compusi fenolici.

Resveratrolul, un ingredient miraculos care se gaseste in pielita si samburii strugurilor rosii si implicit a vinului rosu, poate prelungi viata, are puteri anti-imbatranire si capacitatea de a lupta cu cancerul, bolile de inima si obezitatea.

Resveratrolul nu este altceva decat un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum, de patru-cinci ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.

Consumat cu masura, ca medicament, vinul rosu scade riscul atacurilor de cord in cazul persoanelor in varsta cu aproximativ 30-50%. De asemenea, poate preveni formarea cheagurilor de sange si reduce deteriorarea vaselor, cauzata de depunerile de grasime. Persoanele care se constipa des trebuie sa stie ca vinul rosu are calitati laxative de exceptie.

Studiile au consemnat ca persoanele care consuma regulat si moderat vin rosu prezinta un risc mai mic in dezvoltarea afectiunilor cardiovasculare. Consumul moderat de vin rosu reduce, de asemenea, inflamarea vaselor sanguine la fumatorii cronici.

Asa cum medicamentele devin periculoase, toxice atunci cand sunt consumate in exces, la fel se intampla si cu vinul. Ca medicament, nu se consuma mai mult de 200 ml pe zi, baut in doua etape, dupa masa de pranz si cea de seara.

Chiar daca nu e antibiotic, vinul, ca medicament, se bea, in fiecare zi, cam la aceleasi ore pentru a-i da posibilitatea si timpi egali de a-si face treaba in organism.

In perioada in care vinul rosu e consumat strict pentru calitatile sale terapeutice, singurele bauturi ingaduite sunt apa si ceaiul.

Abuzul de vin dauneaza, ca orice exces si in acest caz nu se mai poate vorbi de vinul rosu ca medicament. Moderat, in cantitate rezonabila, chiar si hipertensivii pot bea cate un pahar de vin rosu pe zi.
Continue reading

Reteaua de socializare Facebook nu are astampar si negociaza cu Yahoo Inc. o alianta care le-ar permite celor două companii sa isi unească fortele in ceea ce priveste cautarea online facand astfel o concurenta serioasa lui Google. Planul a fost pus la cale de Marissa Mayer, noul director executiv al Yahoo si Sheryl Sandberg, directorul de operatiuni al Facebook care au foste angajate ale Google. Dacă acordul va fi incheiat, acest lucru va duce la scoaterea din schema a companiei Microsoft, care se ocupa de functia de cautare a Yahoo.  Intre timp, Google are alte probleme. Compania trebuie sa achita 22,5 milioane dolari pentru inchiderea unei investigatii a Comisiei Federale pentru Comert (FTC) din SUA în care Google este acuzat de implantarea unor aplicatii cookie pe browserul de Internet Safari al Apple, pentru urmărirea comportamentului utilizatorilor.
Continue reading

Parodontopatia, cunoscuta de cei mai multi ca parodontoza, este o boala a tesuturilor din jurul dintilor care de cele mai multe ori duce la pierderea acestora, chiar daca smaltul este intact iar dintii sunt intr-o stare foarte buna. Chiar daca in ultimul timp s-au facut progrese importante in dezvoltarea de tratamente pentru aceasta boala, cei mai multi stomatologi de la noi din tara o considera incurabila si recomanda pacientilor extragerea dintilor care sunt afectati de aceasta boala, urmata de realizarea de lucrari protetice (implanturi dentare, punti dentare, proteze).
Un nou tratament pentru parodontoza este acum disponibil, la un pret avantajos, pentru pacientii care sufera de aceasta boala. Folosind tehnici noi, digitale, combinate cu sedinte de igienizare profesionala a cavitatii bucale, orice parodontolog poate vindeca parodontoza, chiar si atunci cand aceasta este prezenta in faze avansate, cand dintii afectati au inceput deja sa se miste. Aceasta tehnica este numita Electronic Doctor si este patentata de un medic roman care a tratat deja in acest fel pacienti din toata Europa.
In ce consta acest tratament?
Tratamentul pentru parodontoza Electronic Doctor se deosebeste de alte metode de stopare a parodontozei prin faptul ca este minim-invaziv (nu presupune interventii chirurgicale la nivelul gingiilor sau utilizarea de agenti chimici). Practic, dupa ce in prealabil se face o igienizare profesionala a cavitatii bucale (detartraj, periaj profesional, etc..) se foloseste dispozitivul Electronic Doctor care, prin emisie de unde electromagnetice de diferite frecvente, stimuleaza regenerarea tesutului din jurul dintilor. Dupa 5-6 vizite la clinica se obtin rezultate: gingia isi recapata culoarea, inflamatiile dispar iar tesutul osos din jurul dintilor se reface. Dispare astfel mobilitatea dentara si dintii sunt salvati. Ulterior, doar prin pastrarea unui nivel de igiena corespunzator, se pastreaza rezultatele.
Avantajele Electronic Doctor

  • Este tehnica minim-invaziva, deci este recomandata tuturor pacientilor;
  • Se pot salva chiar si dintii care au mobilitate de gradul 3
  • Nu este necesara folosirea de anestezic
  • Pacientul poate urmari in clinica stomatologica un program TV in timpul sedintelor de regenerare electromagnetica
  • Pretul foarte mic (in comparatie cu pretul implantelor dentare)
Alte aplicatii ale acestei tehnici
Tratamentul Electroni Doctor poate fi folosit si pentru prevenirea parodontozei. Cum parodontoza
este de cele mai multe ori si o boala mostenita (factorul genetic este unul dintre cele mai populare
cauze), prevenirea acesteia este necesara daca in familia pacientului au fost cazuri de parodontoza.
Cu alte cuvinte, daca parintii si bunicii tai au ramas fara dinti de la 50-60 de ani, este foarte posibil ca
si tu sa suferi de parodontoza.
Iata cateva afectiuni care pot fi tratate foarte rapid, in doar cateva sedinte:
  • Gingivita
  • Sangerarile gingivale
  • Peri-implantitele
  • Mobilitatea dentara cauzata de lucrari dentare incorecte.
Continue reading

Ai scos carnea, lactatele şi ouăle din alimentaţia ta? Află cu ce surse de proteine vegetale le poţi înlocui ca să ai un meniu variat şi o masă consistentă!

Locul 10: Ciupercile

Prof. dr. Pavel Chirilă, medic primar boli interne susţine că ciupercile au efect antitumoral datorită principiului numit lentinan "inhibă aromataza, o enzimă răspunzătoare de proliferarea neoplazică" şi precizează în cartea sa că japonezii, care consumă multe ciuperci, au mai puţin cancer la stomac.

Locul 9: Mei

Este foarte bogat în fier, magneziu, potasiu, vitamine din complexul B şi vitamina E. În plus, îţi va conferi energie, ajută la digestie şi elimină acidul în exces. Îl poţi folosi în diverse preparate, ca înlocuitor al orezului alb sau al cuşcuş-ului.

Locul 8: Năut

Este o proteină vegetală, bogată în săruri minerale (magneziu, calciu, fier) şi în complexul de vitamine B. Scade colesterolul prin conţinutul de fibre şi împiedică acumularea de zahăr în sânge. Sărac în grăsimi, bogat în fibre, năutul este un excelent aliment pentru cei care vor să-şi ţină sub control greutatea.

Locul 7: Boabele de fasole

Reduc colesterolul rău şi previn apariţia bolilor de inimă. Le poţi folosi pentru a prepara iahnie, ciorbe, salate cu legume crude sau fasole bătută. Mai mult fasolea roşie înlocuieşte cu succes făina albă în reţetele vegane pentru prăjitura negresă.
Continue reading

Unul dintre subiectele favorite ale ştiințifico-fantasticului este reprezentat de “portaluri” – breșe extraordinare prin timp sau spațiu care îi pot trimite pe oameni departe în timp sau spaţiu. Un portal bun este o scurtătură, un ghid, o poartă spre necunoscut. Dacă aceste portaluri ar fi reale….
Ei bine, se pare că sunt reale, iar un cercetător NASA a descoperit modalitatea prin care pot fi găsite.
Portaluri spațiale ascunse în câmpul magnetic al Pământului, care se închid și se deschid de zeci de ori în fiecare zi”, potrivit datelor recoltate de cercetător de la instrumentele de la NASA.
Le denumim puncte X sau regiuni de difuzie a electronilor. Sunt locuri unde câmpul magnetic al Pământului se conectează cu cel al Soarelui, creând un culoar neîntrerupt între atmosferele celor două corpuri celeste aflate la o distanță de 150 de milioane de kilometri unul de celălalt”
Portalurile sunt amplasate la câteva zeci de mii de kilometri depărtare de planeta noastră, acolo unde câmpul geomagnetic se intersectează cu vânturile solare,  si asa calatoresc extraterestri antici prin spatui si timp.
Majoritatea portalurilor sunt mici și efemere, în timp ce altele sunt larg deschise, vaste și susținute. Fluxuri uriașe de particule energetice pot trece prin deschiderile respective, încălzind atmosfera superioară a Pământului, generând furtuni geomagnetice și declanșând aurore polare strălucitoare.
Continue reading

sâmbătă, 23 februarie 2013

Sărbători, petrecere cu cei dragi, multă mâncare, multă băutură... şi uite aşa, din vorbă în vorbă, ai întrecut măsura şi te-ai trezit mahmură. Noi îţi oferim câteva soluţii ca să te pui repede pe picioare.

Durerile de cap, uscăciunea gurii, greaţa, senzaţia de disconfort sunt simptomele care apar în urma consumării unei cantităţi mari de băuturi alcoolice în scurt timp. Alcoolul este diuretic şi produce dilatarea vaselor de sânge. Durerile de cap şi starea generală de disconfort, caracteristice mahmurelii, sunt efectul deshidratării organismului, cu pierdere de minerale, al scăderii glicemiei şi al dilatării vaselor de sânge de la nivelul creierului. Simptomele mahmurelii durează circa 24 de ore.

Cum previi mahmureala

► Nu bea niciodată băuturi alcoolice pe stomacul gol. Mănâncă înainte alimente care conţin amidon: pâine, paste, produse de patiserie, orez.
► Dacă eşti la o petrecere, alternează băuturile alcoolice cu cele fără alcool (apă, sucuri de fructe). Astfel vei preveni deshidratarea care duce la mahmureală.
► Bea un pahar cu lapte înainte de a consuma băuturi alcoolice, pentru că laptele încetineşte absorbţia alcoolului.
► Evită băuturile acidulate, pentru că acidul grăbeşte absorbţia alcoolului în sânge.
► Ai grijă la băuturile dulci, pentru că ele sunt foarte înşelătoare în ceea ce priveşte concentraţia de alcool.
► Nu abuza de vinul roşu, pentru că acesta conţine tiramină, o substanţă care determină dureri intense de cap.
► Alege băuturile alcoolice deschise la culoare. Acestea conţin mai puţini aditivi şi prezintă un risc mai mic de mahmureală.
►Hidraţii de carbon din pâine, ouă şi carne te vor ajuta să scapi de mahmureală. Aşadar,  când te trezeşti, încearcă să mănânci un mic dejun consistent, bogat în grăsimi.
►O altă reţetă antimahmureală pe care o poţi pune în practică este următoarea: striveşte 5-10 măsline verzi, fără sâmburi, şi amestecă-le cu 30 g de zahăr. Amestecul se pune într-un litru de apă şi se fierbe circa 10 minute. Se bea tot lichidul rezultat.
►Apa şi sucurile naturale de fructe şi de roşii te vor ajuta să elimini alcoolul din sânge. Aşadar, bea cât mai multe.
►Cafeaua e o soluţie controversată împotriva mahmurelii, pentru că ea este, la rândul său, un deshidratant. Este foarte populară reţeta constând din cafea cu sare.
►Vitamina C ajută la scăderea alcoolemiei. Prin urmare, consumă cât mai multe fructe şi legume care conţin această vitamină, dar şi zeamă de la murături. Rezultate foarte bune dă şi salata din ţelină, ridiche neagră şi pătrunjel verde, dreasă cu zeamă de lămâie.
►Borşul de putină conţine multă vitamina C, dar şi complexul de vitamine B, cu efect benefic asupra sistemului nervos.
►Măceşele sunt o sursă importantă de vitamina C. Poţi scăpa mai repede de mahmureală punând după prânz 2-3 linguri de pulbere de măceşe sub limbă.
►Mierea de albine şi propolisul sunt foarte eficiente în caz de mahmureală. Se recomandă câte 2 linguri de miere de albine, din jumătate în jumătate de oră, timp de 12 ore, dar fără a bea apă. Polenul este un excelent absorbant la nivel celular şi creează poftă de mâncare. În plus, datorită compoziţiei sale complexe (vitaminele B1, B2, B6, C, E, D, oligoelemente, proteine, glucide, lipide, hormoni, enzime etc.), reface echilibrul organismului. Se administrează 50 de picături de tinctură de propolis, dizolvate în 100 ml de apă. Nu este recomandat obezilor, celor care au colesterolul crescut sau lipide în sânge, celor cu diabet zaharat, precum şi celor cu alergie specifică.
►Coaja de salcie, care conţine o formă naturală de salicilat, ingredientul activ al aspirinei, este foarte eficientă în atenuarea durerilor de cap. Se pun 2 linguriţe de coajă de salcie la 200 ml de apă şi se fierb circa 10 minute la foc mic.
Continue reading

vineri, 22 februarie 2013

Portalul de .com al gigantului Yahoo a suferit ceva modificări săptămâna asta. Noul design al paginii web, care se aplică și variantei de mobil, nu aduce însă foarte multe modificări. Meniul principal al paginii se află în continuare în partea de stânga-sus a paginii, în timp ce pe centrul paginii, dar în partea de sus, a fost montat un carousel cu știri care rulează pe măsură ce apar altele.
Poate cea mai mare schimbare făcută de Yahoo pe pagina sa principală este posibilitatea de a face scrool pe portal în mod repetat și chiar infinit. Pe deasupra, portalul permmite userilor să înlăture din știrile afișate care nu prezintă interes pentru aceștia. Pe măsură ce utilizatorii fac acest lucru Yahoo le învață preferințele și le servește doar ce îi interesează, cam ca la copii mici așa. În partea de dreapta-sus a paginii Yahoo dispune acum de o serie de widget-uri, pe care le numește utilities, în principal acestea fiiind acaparate de starea vremii, informații utile sau cursul monetar. În principiu Yahoo a rămas oarecum la fel, dar o restilizare mică parcă se simte pe această pagină. Cum vi se pare acum pagina de Yahoo din .com?
Continue reading

Mai puțin cunoscut și folosit în sudul țării, tarhonul este un condiment nelipsit de pe masa bănățenilor și ardelenilor. Proaspăt sau pus în borcane, cu sare și cu oțet, este prezent în toate ciorbele drese cu smântână și ou, mai ales în ciorba de miel de Paști, în mâncăruri marinate cu carne, în salate și, mai ales, în supe de fasole cu afumături. Gustul său ușor iute și foarte aromat arată însă că pe lângă însușirile sale alimentare, tarhonul are și putere terapeutică, asemenea majorității plantelor aromatice. Interesantă este și originea lui: tarhonul este o plantă siberiană, căreia îi place mult frigul, în comparație cu majoritatea celorlalte plante aromate, care își au originea din Orient. Leacuri pentru uz intern: - tulburări digestive - se consumă proaspăt, pus în mâncăruri sau conservat cu sare și cu oțet. - boli de ficat și rinichi - infuzie dintr-o linguriță de pulbere de plantă uscată, peste care se toarnă 200 ml apă în clocot. Se lasă la infuzat 15 minute, apoi se strecoară. Se bea conținutul unei căni pe zi. - anorexie - puneți tarhon verde sau conservat în cât mai multe feluri de mâncare. Este un bun stimulent al foamei. Leacuri pentru uz extern: - reumatism - 2 lingurițe de frunze de tarhon se macerează într-o jumătate de pahar cu oțet. Se acoperă cu capac și se lasă 10 zile, apoi se strecoară. Se fac frecții pe locurile dureroase. - pulpită, dureri de dinți - se prepară un macerat din 1 linguriță rădăcină pisată la 100 ml oțet. Se lasă 10 zile, apoi se strecoară. Se ține în gură și se clătește. Din rețetele bunicii: Unt de tarhon - 50g de tarhon spălat bine se pune într-un vas cu apă fierbinte și se fierbe 4 minute. Se scurge și se toacă mărunt. Se freacă untul spumă se amestecă cu tarhonul tocat, se potrivește de sare și de piper și se dă la rece. Se consumă ca atare, cu pâine prăjită, sau se folosește pentru a unge sandviciurile cu brânză.
Continue reading
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...